Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δράσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς στο πλαίσιο της εμποροπανήγυρης του Δήμου Άργους Ορεστικού

Κατηγορία Καστοριά

Τo Αστυνομικό Τμήμα Άργους Ορεστικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, στο πλαίσιο λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης του Δήμου Άργους Ορεστικού από 20 έως 26-09-2017, υλοποίησε δράσεις σε θέματα Γενικής Αστυνόμευσης, Τροχαίας και Ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, εντός του χώρου της εμποροπανήγυρης, δημιουργήθηκε και λειτούργησε Περίπτερο Αστυνομίας με στόχο αφενός την παροχή πληροφοριών προς τους πολίτες και την ενημέρωσή τους πάνω σε θέματα γενικού αστυνομικού ενδιαφέροντος και αφετέρου την επιτόπια εξυπηρέτηση τους σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αστυνομίας.

 

Ειδικότερα, από τους αστυνομικούς διανεμήθηκαν καθ΄όλη τη διάρκεια λειτουργίας της εμποροπανήγυρης:

 

· ειδικά ενημερωτικά έντυπα στους πολίτες με συμβουλές για την πρόληψη περιστατικών κλοπής ή απάτης σε βάρος τους, προστασίας των οικιών τους και για ηλικιωμένους,

 

· περιοδικά της Αστυνομικής Ανασκόπησης, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών πάνω σε θέματα γενικότερης αστυνομικής φύσεως και

 

· ειδικά χάρτινα βραχιόλια για παιδιά, σε γονείς και κηδεμόνες, ώστε σε περίπτωση που κάποιο από αυτά απομακρυνθεί από τους γονείς του να ανευρεθεί άμεσα.

 

Παράλληλα, τα παιδιά και οι γονείς τους είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν πάνω σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, με τη βοήθεια εκπαιδευτικού υλικού (ζωγραφική, κουίζ, κρυπτόλεξα κλπ), ενώ τους διανεμήθηκαν αναμνηστικά αυτοκόλλητα και τους δόθηκαν επιτραπέζια παιχνίδια σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας.

 

Επιπλέον, παρασχέθηκε η δυνατότητα στους πολίτες να μπορούν να δηλώνουν στο χώρο του περιπτέρου απώλεια των προσωπικών τους αντικειμένων (πορτοφόλι, κινητό κλπ.), τα οποία σε περίπτωση ανεύρεσης αποδίδονταν άμεσα στους κατόχους τους.

 

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε όλα τα νέα της ημέρας  
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Σεπτέμβριος 2017 08:19
Χρήστος Νατσούλης

Όταν θυμάται να αφήσει το μικρόφωνο, πιάνει το... πληκτρολόγιο

Σχετικά Άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.